Framtid, vision, Äventyr

Vi vill alla, oavsett härkomst, uppleva glädje, sorg och förvåning när vi går på teater. Den känslan är global. Kanske är det en mysig föreställning med tankar bortom den enskilda kvällen? Ett äventyr med svärdsfäktning, humor och oändlig kärlek? Eller är det en föreställning som ger en så skräckblandad förtjusning att det måste kikas under sängen innan man lägger sig?

Fyra frilansande artister längtade efter kollegor och möten på scenen, ur detta föddes Teater Teatro år 2003. Grundensemblen bestod av en clown, en skådespelare, en musiker och en dansare/sångare. Genom sina skilda yrkeskunskaper kunde de ge varandra erfarenheter och föreställningen fick ett liv som var unikt. Visionen var föreställningar med spännande överraskningar utan att historien går förlorad. Berättelserna ska istället ges nya och fantasifulla dimensioner.

Teater Teatro har vuxit och sommaren 2014 gjordes den hittills största satsningen: ”Sommarteater på Bohus fästning” med föreställningen Romeo och Juliet. Det var en fin, solig spelperiod och det blev både skratt, tårar och många goda vitsord från publiken. Teater Teatro har numera en allnordisk ensemble med mål att fortsätta göra sommarteater på Bohus Fästning, men också ta den över gränserna till hela Norden. Målet är också att ge spännande föreställningar under höst och vår med hela eller delar av ensemblen.

Teater Teatro arbetar ständigt med glädje och professionalism för att kunna genomföra sina idéer och projekt där berättelsen och fantasteri står i centrum lika mycket nu som 2003.